Slabija prodaja računara

Bez autora
Sep 11 2011

Rast prodaje računara u svetu se i dalje usporava, tako da se smanjuju tržišna predviđanja. Rekord od 400 miliona prodatih računara u svetu će, tako, biti premašen, ali 2012. godine, a ne 2011. godine, kako je prvobitno predviđano u analitičkoj kompaniji "Gartner". Razlog je smanjenje potražnje u Evropi i SAD-u, pre svega zbog loše privredne situacije.Više od polovine domaćinstava u razvijenim zemljama poseduje najmanje po jedan računar. Situaciju dodatno komplikuje lansiranje tablet računara na tržište koji "gutaju" udeo netbukova, najmanjih prenosivih personalnih kompjutera (PC).

Slabija prodaja računaraRast prodaje računara u svetu se i dalje usporava, tako da se smanjuju tržišna predviđanja, objavio je francuski dnevnik "Figaro".

Rekord od 400 miliona prodatih računara u svetu će, tako, biti premašen, ali 2012. godine, a ne 2011. godine, kako je prvobitno predviđano u analitičkoj kompaniji "Gartner".

Razlog je smanjenje potražnje u Evropi i SAD-u, pre svega zbog loše privredne situacije.

Više od polovine domaćinstava u razvijenim zemljama poseduje najmanje po jedan računar.

Situaciju dodatno komplikuje lansiranje tablet računara na tržište koji "gutaju" udeo netbukova, najmanjih prenosivih personalnih kompjutera (PC).

Nova vrsta prenosivih PC, ultrabukovi (tanji, lakši i brži pri pokretanju od svojih prethodnika), trebalo bi da doprinesu povećanju prodaje, pre svega od drugog polugođa 2012. godine.

U segmentu stonih računara, budućnost počiva na "sve u jednom" uređajima (ravan ekran koji integriše čvrsti disk i DVD čitač).

Tromenzionalna (3D) tehnologija i taktilni (osetljivi na dodir) ekrani trebalo bi, takođe, da se uskoro nađu u toj vrsti računara koja bi mogla da privuče pre svega ljubitelje video igrica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik